Jag lever i en föränderlig värld

Vi kan inte ta något för givet. Inte ens oss själva. Det som var igår är inte idag och det som är idag är inte i morgon. 

Vi föds och tror att vi lever för evigt men ganska snart inser vi att den tid vi har, har ett slut. Vi har en kropp som successivt förändras från att växa och bli vuxen till att sedan sakta sakta åldras för att i slutet tyna bort. Vi har en hjärna som utvecklas hela tiden förutsatt att vi stimulerar den men som ändå i slutet tappar kraft. Vi har förmågor som vi utvecklar upp till en visa ålder för att sedan successivt avta. Vi gör saker som vi ångrar. Vi möts av svårigheter som får oss att ta nya riktningar. Vi tar till oss slutsatser av det som hänt som får oss att göra nya val i livet. Vi plågas av vår historia och får svårigheter att leva här och nu. Vi oroas av vår framtid som gör det svårt att finna ro i vår nutid. Vi blir beroende av saker som gör det svårt att lita på oss själva. Människor som finns i vår närhet försvinner för att de fattar nya beslut eller för att de dör ifrån oss. Beslut som vi själva fattar får konsekvenser inte enbart för oss själva på samma sätt som andras beslut berör oss. Vi kan i varje stund inte ta något för givet utan vi lever i en värld som ständigt förändras. Vi förändras och andra förändras. 
Svensk idag är inte svensk i morgon. Det som var självklart igår är definitivt inte självklart idag. Människor rör sig på denna jord på samma sätt som de alltid gjort och med detta ändras våra vanor, vår kultur, våra ideal och vår längtan. Med internet sker viss del av förändringen med en nästan omänsklig hastighet snabbare än vi tidigare klarat av att förstå och hantera.
Nya sanningar skapas, gamla försvinner och sådant som var en enorm framgång är idag bara en menupaus i all utveckling. 
Vi kan inte ta något för givet, inte ens oss själva. Så är det och bara tanken att våga acceptera detta ökar våra chanser att leva med detta faktum att vår värld inklusive oss själva är i ständig förändring. Statisk utveckling existerar inte och har aldrig existerar. Vi behöver inse att vi ska bygga vår trygghet på det faktum att vi ständigt utvecklas inte på missuppfattningen att vi aldrig förändras.
Hur öppen är du för förändring? Tar du ditt liv för givet?
Idag är en dag jag inser att allt är föränderligt och det som låser mig fast i denna förändring är mina egna tankar och jakt på trygghet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s