Allt för att slippa

I livet har jag gjort många bra saker men också saker som varit åt helsike. Saker som gjort andra besvikna, arga och hämndlystna. Även jag har förbannat det mesta av vad jag gjort som varit dumt.

I stress kan jag göra en massa konstiga saker. Stress för att jag varit rädd. Rädd för att bli avslöjad, rädd för att bli ensam, rädd för att bli lämnad, rädd för att inte bli älskad och bland annat rädd för att inte bli använd. 
Stressen har fått mig att göra vad som helst för att slippa känna. 
Min strategi ledde mig också dit. Jag gjorde allt, även de dåliga sakerna för att slippa känna rädslan. 
När jag blivit påkommen med alla mina dumma saker har jag istället lovat allt för att slippa känna stressen att bli bortvald. Dyrt och heligt har jag lova. Aldrig mer, aldrig mer!
Så kom tryggheten tillbaka igen och så var jag där igen för att göra något dumt för att täcka den där gamla rädslan som jag tidigare lovat att sluta med. Lite som kakburken, bli avslöjad med handen i den, lovar allt och så kommer suget igen. 
Inte förrän jag bottnat i konsekvenserna och finner grundorsakerna till mina beteenden har en förändring skett.

Försöker du förändra dina symtom eller orsaken till dessa? Äter du för mycket, tränar för lite eller för mycket, städar som en tok, kemiskt beroende, beteendeberoende, osv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s